Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt bez proszku- super

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2/3 szklanki 250 ml
cukier kryształ 3/4 szklanki 250 ml
kakao 1/3 szklanki 250 ml
jajko 5 duże

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt bez proszku- super

Kroki postępowania

1
Biszkopt jest bez proszku, łatwy w przygotowaniu. Ładnie wyrasta. Osobiscie bardzo polecam. Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową-to ważne.

żółtka ODDZIELAMY od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy po 2 łyżki cukru ciągle ubijając. Potem dodajemy po 1 żółtku ciągle ubijając.
Krok 1 - biszkopt bez proszku- super foto
2
Na koniec dodajemy wymieszane kakao z mąką i przesiane (biszkopt będzie bardziej pulchny) .Mieszamy delikatnie szpatułką. Tortownicę , ja użyłem dużej (można małej będzie wyższy), wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto,
Krok 2 - biszkopt bez proszku- super foto
3
wygładzamy ciasto
Krok 3 - biszkopt bez proszku- super foto
4
Pieczemy w temp 170 stopni przez ok 30 minut.
Krok 4 - biszkopt bez proszku- super foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 05.06.2013 21:13
znakomity biszkopt
Mniam 31.05.2013 07:46
Dzisiaj będę piekła biszkopty bez proszku, też jestem ciekawa jak to wyjdzie.
jerzy3 30.05.2013 19:48
ile cm wyrasta?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak