Kalafior z miętą

Kalafior z miętą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt.
  • mięta posiekana

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa z oliwek

    2-3 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować na parze, podzielić na różyczki. Oliwę zmieszać z drobniutko posiekaną miętą i zmiażdżonym czosnkiem, polać gorącego kalafiora, przestudzić i odstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

14.05.2013 23:23
jeszcze takiego nie próbowałem

Andzia1977

30.05.2012 19:40
ciekawy przepis

Andzia1977

30.05.2012 19:40
ciekawy przepis

jasiek

16.04.2011 14:09
interesujące zestawienie

buksiak12

14.09.2010 17:35
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat