Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
mięta posiekana 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z miętą

Kalafiora ugotować na parze, podzielić na różyczki. Oliwę zmieszać z drobniutko posiekaną miętą i zmiażdżonym czosnkiem, polać gorącego kalafiora, przestudzić i odstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 14.05.2013 23:23
jeszcze takiego nie próbowałem
Andzia1977
Andzia1977 30.05.2012 19:40
ciekawy przepis
Andzia1977
Andzia1977 30.05.2012 19:40
ciekawy przepis
jasiek 16.04.2011 14:09
interesujące zestawienie
buksiak12 14.09.2010 17:35
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak