Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczka nadziewane łososiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
łosoś wędzony 250 g
majonez 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczka nadziewane łososiem

Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki. Przekrajemy je na równe połówki i wydrążamy żółtka do miski. Łososia kroimy na jak najmniejsze kawałki, można również spróbować zmielić go w maszynce. Rybę wraz z żółtkami, majonezem, musztardą i posiekanym koperkiem dokładnie mieszamy. Na koniec nakładamy łyżeczką masę do białek robiąc kopułki. Schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.05.2013 19:02
lubię łososia więc myślę że będzie mi smakowało
Piotr-21 30.05.2013 18:50
po prostu pyszne
Barbara/zuza22_85 30.05.2013 18:39
bardzo smaczne
cooleczka 30.05.2013 18:09
ciekawa propozycja na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak