Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na żeberkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 4 szt
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
żeberka wędzone 800 g
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
kapusta biała 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na żeberkach

Żeberka zalewamy zimną wodą, po zagotowaniu dodajemy obrane, umyte warzywa i gotujemy do miękkości razem z ziołami. Wyjmujemy żeberka i warzywa z wywaru, wrzucamy odciśniętą i pokrojoną kapustę, gotujemy do miękkości. Warzywa kroimy w plasterki, z żeberek usuwamy kości i kroimy na większe kawałki. Do zupy dodajemy pokrojone warzywa i mięso, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem. W trakcie krojenia mięsa, w innym garnku gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę i po zagotowaniu dodajemy do zupy, chwilkę jeszcze gotujemy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.10.2013 11:12
Pyszna, mam ochotę na taką zupkę
gusia1000 07.07.2013 19:03
Lubię kwaśne zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak