Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 100 gramów
kasza manna 50 gramów
masło 100 gramów
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku
żółty ser starty 100 ostry

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki serowe

Mąkę wymieszać z kaszą, dodać pokrojone na kawałki masło, rozetrzeć do konsystencji tartej bułki, dodać drobno starty ser, chili i sól, wyrobić ciasto z odrobiną wody. Wyłożyć na blachę i rozgnieść palcami na placek grubości 2-3mm. Pokroić na prostokąty i piec na złoto w temp. 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.06.2012 18:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak