pierogi ruskie

pierogi ruskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • sól

    do smaku
  • ser biały

    60 dag
  • cebula biała

    4 szt
  • ziemniaki młode

    1 1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

posiekaną cebulę smażymy na złoty kolor rozgniatamy ser i ugotowane ziemniaki dodajemy cebulę i doprawiamy następnie przygotowujemy ciasto do mąki dodajemy wodę aby powstało elastyczne ciasto i rozwałkowujemy wycinamy szklanką koła nakładamy farsz i zalepiamy wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 4 minuty po wyjęciu polewamy roztopionym masłem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

melonik

06.03.2012 10:51
super

malaczarna23

12.03.2011 10:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat