Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
sól do smaku
ser biały 60 dag
cebula biała 4 szt
ziemniaki młode 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

posiekaną cebulę smażymy na złoty kolor rozgniatamy ser i ugotowane ziemniaki dodajemy cebulę i doprawiamy następnie przygotowujemy ciasto do mąki dodajemy wodę aby powstało elastyczne ciasto i rozwałkowujemy wycinamy szklanką koła nakładamy farsz i zalepiamy wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok 4 minuty po wyjęciu polewamy roztopionym masłem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 06.03.2012 10:51
super
malaczarna23 12.03.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak