Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z NALEŚNIKÓW Z FARSZEM KAPUŚCIANYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1 szt
cebula 1 szt.
wędlina 15 dag
masło 2 łyżki
jaja 2 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z NALEŚNIKÓW Z FARSZEM KAPUŚCIANYM

Wykonanie:
Kapustę poszatkować, ugotować i odparować. Podsmażyć pokrojoną cebulę z wędliną, wymieszać z kapustą i przyprawić do smaku. Następnie dodać roztrzepane jaja i dokładnie wymieszać. Małą okrągłą tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Usmażyć naleśniki według własnego przepisu i przekładać farszem kapuścianym na przemian (tak jak tort). Górny naleśnik lekko przycisnąć skropić masłem i zapiec w piekarniku w temperaturze 160°C około 25 minut. Gotową zapiekankę wyłożyć na okrągły talerz, lekko przestudzić i kroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonowie 30.05.2013 13:14
świetny pomysł koniecznie do wykorzystania:)
Cranberry 30.05.2013 12:25
ciekawe :)
Laila2786 30.05.2013 11:31
brzmi ciekawie
aisoglam 30.05.2013 11:28
Fajny przepis
joanna30 30.05.2013 11:21
Niebo w gębie! Muszę koniecznie wypróbować, moje smaki ;)
halina17 30.05.2013 11:10
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak