Wiosenna zupa z pokrzywy z topionym serkiem

Wiosenna zupa z pokrzywy z topionym serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode liście pokrzywy

    300 gramów
  • mleko

    1 szklanka
  • serek topiony

    2 szt.
  • curry

    1/4 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do bulionu wlać mleko, wsypać curry, doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić posiekaną pokrzywę, gotować około 3-5min. Serki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy i mieszając gotować, aż się rozpuszczą. Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat