Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa z pokrzywy z topionym serkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode liście pokrzywy 300 gramów
mleko 1 szklanka
serek topiony 2 szt.
curry 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z pokrzywy z topionym serkiem

Do bulionu wlać mleko, wsypać curry, doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić posiekaną pokrzywę, gotować około 3-5min. Serki pokroić w kostkę, wrzucić do zupy i mieszając gotować, aż się rozpuszczą. Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak