Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew utarta 1 szklanka
jajko 4 sztuki
stewia w proszku 4 łyżki
olej 3/4 szklanki
cynamon 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
sól szczypta
jabłko 1 starte
mąka orkiszowa 2 pełnoziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
W 1 misce ucieramy na puszystą masę jaja ze szczyptą soli , dodajemy marchew, jabłka i delikatnie mieszamy.
Krok 1 - Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe foto
2
W drugiej misce mieszamy mąkę, cynamon, stewię i sodę z proszkiem do pieczenia. Następnie stopniowo wsypujemy do mokrej masy i delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe foto
3
Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w 180 stopniach C ok. 40 minut
Krok 3 - Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Orkiszowe ciasto marchewkowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jesteśmy tym, co jemy 30.05.2013 18:38
jest pyszne! polecam :)
Renata9 29.05.2013 16:06
super ciasto
gusia1000 29.05.2013 15:42
Ciasto godne polecenia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak