Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczane placuszki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 3 sztuki
zimniaki 3 sztuki
szalotka 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
przyprawa ziolowa
olej
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczane placuszki

Buraki ugotować do miękkości, obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Buraki i ziemniaki przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dokładnie wymieszać z jajkiem i mąką doprawiając solą, pieprzem i ziarenkami ziołowymi.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

Podawać z odrobiną gęstej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 29.05.2013 18:38
robiłam takie i podawałam z sosem grzybowym - pycha !
bogusia19 29.05.2013 14:10
takich jeszcze nie jadłam
dodi 29.05.2013 13:58
świetny pomysł
Renata9 29.05.2013 13:56
fajne placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak