Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana rzodkiewka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 10 sztuk
serek bieluch 150 gram
szczypiorek 3-4 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 3-4 duże listki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana rzodkiewka

Kroki postępowania

1
Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Nadziana rzodkiewka foto
2
Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek.
Krok 2 - Nadziana rzodkiewka foto
3
Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy.

Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki.

Smacznego :)
Krok 3 - Nadziana rzodkiewka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 29.05.2013 11:19
CIEKAWY POMYSŁ
Mona73 29.05.2013 10:56
fajna przekąska, muszę wypróbować
Mniam 29.05.2013 07:28
Super te rzodkieweczki wyglądają. Świetny pomysł!
Barbara13 29.05.2013 00:00
świetny pomysł:))
Jesteśmy tym, co jemy 28.05.2013 20:12
Dziękuję :)
Janina 28.05.2013 19:27
bardzo fajna zakąska i ładnie wygląda
dianix 28.05.2013 19:19
wszystko sie ze soba komponuje idealnie
Renata9 28.05.2013 19:15
super ta rzodkiewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak