Zupa afrykańska

Zupa afrykańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    750 gramów
  • cebula

    2 szt.
  • pomidory

    2 szt.
  • oliwa z oliwek

    1/4 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bakłażan

  • papryka słodka mielona

    4 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 kieliszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem około 20min. Bakłażany pokroić w kostkę, posypać solą i odstawić na 20min, żeby puściły sok, opłukać, dodać do mięsa razem z pokrojonymi w kostkę pomidorami i słodką papryką, podlać około 1,5litra wody i gotować godzinę lub dłużej, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wlać wino, przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze 5-10min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat