Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowe pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pełnoziarniste penne 1 szklanka
szpinak 2 garści
parmezan 1/4 szklanki
ząbek czosnku 1 szt
orzech włoski 10 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowe pesto

Kroki postępowania

1
Szpinak dokładnie myjemy i gotujemy 5 minut we wrzącej wodzie.
Krok 1 - Szpinakowe pesto foto
2
W tym czasie orzechy siekamy na małe kawałki. Z ząbku czosnku usuwany rdzeń i również siekamy.
Krok 2 - Szpinakowe pesto foto
3
Dodajemy parmezan, oliwę oraz przyprawy. Szpinak odcedzamy, odciskamy wodę i siekamy. Całość blendujemy na jednolitą masę. Makaron gotujemy al dente. Wrzucamy do garnka odcedzony makaron i nakładamy 2,5 łyżki przygotowanego pesto. Całość można posypać parmezanem i kawałeczkami orzechów.
Krok 3 - Szpinakowe pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.05.2013 09:35
lubie takie makarony
Paolcia 28.05.2013 08:29
uwielbiam szpinak :)
LoLa 28.05.2013 06:19
ale zielono mniam
Esteban 28.05.2013 00:33
uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak