Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ricotta 300 gram
ugotowany szpinak 200 gram
parmezan starty 100 gram
jajko 1 szt
Gałka muszkatołowa cała Prymat odrobina
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz szpinakowy

Kroki postępowania

1
Szpinak myjemy i gotujemy we wrzącej wodzie przez 5 minut.
Krok 1 - Farsz szpinakowy foto
2
Odcedzamy, osuszamy i siekamy
Krok 2 - Farsz szpinakowy foto
3
Mieszkamy ser ricotta ze szpinakiem, ścieramy parmezan. W osobnej misce roztrzepujemy jajko a następnie dodajemy do farszu. Dodajemy startą gałką, solą i pieprzem.
Krok 3 - Farsz szpinakowy foto
4
Całość mieszamy. Farsz idealnie pasuje do zapiekanych makaronów, naleśników itp
Krok 4 - Farsz szpinakowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.06.2013 00:22
super taki farsz
gusia1000 28.05.2013 08:38
Warto taki farsz robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak