Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa kaczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kaczki 2 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód 3 łyżki
cytryna 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa kaczka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i przekładamy do miski.
Krok 1 - Miodowa kaczka foto
2
Musztardy mieszamy z miodem, cytryną solą i pieprzem.
Krok 2 - Miodowa kaczka foto
3
Marynujemy tym kaczkę. Wkładamy do lodówki na całą noc. Kaczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy pozostała w naczyniu marynatą.
Krok 3 - Miodowa kaczka foto
4
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Naczynie przykrywamy folią świecącą stroną w kierunku mięsa. Całość pieczemy przez godzinę. Następnie ściągamy folię, polewamy powstałą w wyniku pieczenia glazurą i pieczemy przez ok 50 minut bez przykrycia. Proponuję podawać z rukolą, frutkami bądź pieczonymi ziemniakami. Smacznego.
Krok 4 - Miodowa kaczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 28.05.2013 10:48
Bardzo lubię marynatę musztardowo-miodową.
witaminkaa 28.05.2013 08:23
Wygląda pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak