Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z wędzoną rybą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 45 dag
woda 300 ml
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
olej 2 łyżki
Nadzienie:
sos pomidorowo-paprykowy 3 łyżki
ser żółty 30 dag
oliwki czarne kilka sztuk
kukurydza 4-5 łyżki
cebula 1/2 sztuka
czosnek 2 ząbki
szprotki 1 (w oleju)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z wędzoną rybą

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagniatamy ciasto drożdżowe, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i zagniatamy powtórnie. Ciasto rozwałkowujemy. Wykładamy na blaszkę. rozsmarowujemy sos pomidorowy, na nim układamy starty na tarce ser żółty.
Krok 1 - Pizza z wędzoną rybą foto
2
Następnie na pizzę wykładamy osączoną z oleju rybę.
Krok 2 - Pizza z wędzoną rybą foto
3
Oraz kolejno pozostałe składniki, wierzch posypujemy przyprawami. Pizzę pieczemy około 30 minut w 200 stopniach. Podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym.
Krok 3 - Pizza z wędzoną rybą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.05.2013 10:35
Ze szprotkami jeszcze nie robiłam pizzy , spróbuję kiedy.
KasiaK90 28.05.2013 10:03
ciekawy przepis
jasiek 28.05.2013 01:00
ciekawa wersja
Magiczna_Kuchnia 28.05.2013 00:09
Wygląda fajnie
Renataj 27.05.2013 23:22
Ze szprotkami jeszcze pizzy nie jadłam.
beniaminek 27.05.2013 22:30
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak