Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

  • cebula

  • pieczarki

  • jajka

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę podzielić na liście i obgotować, grube nerwy u nasady liści obkroić lub potłuc tłuczkiem. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, posiekać i dodać do kaszy, cebulę drobno pokroić, usmażyć na złoty kolor, wrzucić również drobno pokrojone pieczarki i poddusić, dodać do farszu. Przyprawić farsz do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na liście kapusty nakładać niedużą porcję farszu i zawijać. Włożyć do dużego garnka lub brytfanny, podlać niewielką ilością wody i dusić lub piec w piekarniku przez około 45min. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Norgiusz

25.10.2012 17:12
super

angelika14

16.04.2012 18:14
uwielbiam gołąbki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat