Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola pod pierzynką z makaronem sojowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron chiński 1 op.
sola 2 filety
sos sojowy 1-2 łyżki
jajko 1 szt.
mąka do panierowania
otręby do panierowania
majonez 4 łyżeczki
mozzarella 8 plastrów
Cebulka złota marynowana Smak klika szt.
przyprawa do potraw smaku do

Przepis i sposób przygotowania na: Sola pod pierzynką z makaronem sojowym

Rybę porcjujemy i nacieramy przyprawą uniwersalną. Następnie moczymy ją w roztrzepanym jajku i panierujemy w mące zmieszanej z otrębami w stosunku 2:1. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdej porcji kładziemy odrobinę majonezu, następnie 2 plastry mozzarelli i całość posypujemy prażoną cebulką. Zapiekamy w 180st do rozpuszczenia sera.
Kluski zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy na 3 minuty i odcedzamy. Następnie makaron mieszamy z 1-2 łyżkami sosu sojowego.
Na talerzu układamy porcję klusek, a na niej układamy kawałek ryby. Podajemy od razu! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.03.2016 14:18
wspaniale wygląda
ppaulina 05.02.2014 20:32
ciekawe danie
JOANNA16 23.06.2013 11:49
wygląda pysznie
Katarzyna/kate1980 12.06.2013 19:22
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak