Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowe crumble z ,, dziką ,, kruszonką
Kroki postępowania
Nagrzać piekarnik do 190*C ( ja piekłam w piekarniku do zapiekanek to nie nagrzewałam wcześniej ).
W ostatnim momencie zdjąć przykrycie i zrumienić kruszonkę.
Wyjąć podawać na gorąco jak to crumble ( najlepiej sie je łyżką ).
Można podawać z bita śmietaną lub lodami.
* Jedna uwaga - powinnam dać trochę więcej cukru bo kruszonka wyszła mi za drobna ale ze względu na Mamę nie chciałam robić za słodkiej
** Crumble to bardziej deser niż ciasto - w zasadzie w oryginale są to owoce przykryte kruszonką i tak zapieczone .W tej odmianie deseru sok z owoców wsiąka w ciasto ( czasem są to po prostu pokruszone biszkopty ) więc nie da się tego kroić jak ciasto .Pierwszy raz jak je jadłam byłam lekko zszokowana bo było podane na głębokim talerzu i z łyżką - ja aż taka angielska nie jestem :) podaje w miseczce z łyżeczką .