Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki włoskie z czarnymi oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kubek
semolina 0,5 kubka
Pieprz czarny Prymat w młynku
drożdże 1 łyżeczka suchych
woda 0,5 kubka ciepłej
mleko 1/4 kubka
syrop klonowy 1 łyżeczka
oliwki czarne Smak 6 sztuk
płatki kukurydziane 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki włoskie z czarnymi oliwkami

Mleko wymieszać z wodą (powinno być ciepłe) w misce, dodać do mieszanki drożdże, łyżeczkę mąki i syrop klonowy. Przykryć miskę szmatką i zostawić na 20 min aby zaczęło pracować.
Oliwki pokroić w mniejsze kawałeczki.
Następnie dodać do rozczynu resztę składników i dobrze ugnieść ciasto. Uformować bułeczki i poukładać na blaszce. Przykryć szmatką i zostawić na 1,5 godz do wyrośnięcia. Na dno piekarnika położyć naczynko żaroodporne z gorącą wodą. Piec 25 min w 210 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 26.05.2013 06:58
Nie jestem amatorem oliwek, ale bez nich to bułeczka jak dla mnie idealna
migotka28 25.05.2013 18:34
ładnie wyglądają oliwek nie lubię ale moze z suszonymi pomidorami tez dałoby radę zrobić
kasienka23 25.05.2013 18:18
pomysłowe takie bułeczki
mufinka79 25.05.2013 12:19
bardzo apetyczne te bułeczki :)
angelika14 25.05.2013 11:43
apatetyczne bułeczki
marta1221 25.05.2013 10:56
pycha na śniadanko
paulina2157 25.05.2013 10:41
pięknie wyglądają
Pyszota 25.05.2013 10:38
wyglądają smacznie
Bernadeta1 25.05.2013 09:44
bardzo smaczne
Paolcia 25.05.2013 09:43
aż chce sie jeść takie bułeczki :)
Ewa104 25.05.2013 09:35
Bardzo fajne bułki.
Renata9 25.05.2013 09:32
smaczne bułeczki
pierniczkowo 25.05.2013 09:30
ależ one wyglądają apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak