Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka razowa 3/4 szklanki
orkisz 0.5 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
białko 1 szt.
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską

Kroki postępowania

1
płatki orkiszowe zmielić(ale nie na mąkę)
Krok 1 - Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską foto
2
Dodać resztę składników(połowę podanej ilości soli)
i zagnieść gładkie ciasto i odstawić na 30 minut
Krok 2 - Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską foto
3
Ciasto podzielić na równe części i uformować bułeczki.
Posmarować je białkiem i posypać solą morską
Krok 3 - Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską foto
4
Piec 20-25 minut w 200 stopniach
najlepsze są lekko ciepłe,są wtedy chrupiące a na drugi dzien zbite
Krok 4 - Bułeczki razowe z orkiszem i solą morską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 18.06.2013 19:20
prześlicznie wyglądają
cukiereczek 25.05.2013 08:43
domowe bułeczki rewelacja
Adamorek 24.05.2013 22:41
super bułeczki
Renata9 24.05.2013 22:30
smaczne bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak