Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z rekina

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rekina 2-3 sztuki
sok z cytryny 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
plastry cytryny 4 sztuki
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z rekina

Kroki postępowania

1
W misce wymieszać sok z cytryny z oliwą pieprzem oraz solą.
Krok 1 - Stek z rekina foto
2
Stek osuszyć papierowym ręcznikiem jest dość "mokry" i natrzeć świeżą bazylią. Namaczać w marynacie około 20 minut stek z rekina z obu stron.
Krok 2 - Stek z rekina foto
3
Stek położyć na tace na grillu na której od spodu położyć plasterki cytryny i gałązki bazylii i na steku 2 plasterki cytryny na nich bazylię .
Krok 3 - Stek z rekina foto
4
Usmażyć stek bardziej lub mniej jak kto lubi.
Krok 4 - Stek z rekina foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina9 04.07.2013 11:46
właśnie robię , mam nadzieje że będzie dobre :)
marta1221 25.05.2013 11:00
nigdy nie jadłam steku z rekina, ciekawa jestem smaku
Pomocnik 25.05.2013 10:44
ciekawy pomysł
Mniam 25.05.2013 07:29
Ciekawe jak smakuje, bo nie jadłam rekina.
migotka28 24.05.2013 22:08
niegdy nie jadłam rekina
elficzna 24.05.2013 20:37
ooo jaki fajny przepis :) super, coś nowego
kokoszka
kokoszka 24.05.2013 20:32
nigdy nie jadłam
Ania321 24.05.2013 20:26
muszę kiedyś wypróbować, ciekawa jestem jak smakuje
Ola1984 24.05.2013 20:15
Kusi mnie to mięso z rekina, bo nie miałam okazji go kosztować. Podobno w smaku przypomina trochę mięso drobiowe w połączeniu z delikatnością ryby. Twoja propozycja musi smakować wybornie.
paulina2157 24.05.2013 20:12
polecam na grilla.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak