Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z polskim farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczku 1/2 kg
pora 1 szt.
składnik niedostępny 20 płatów
ryż 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z polskim farszem

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Ryż ugotować na półtwardo w wodzie z 3 łyżeczkami vegety. Przełożyć na patelnię i podsmażać razem z mielonym mięsem oraz porem pokrojonym w krążki. Przyprawić do smaku białym pieprzem, słodką papryką mieloną, przyprawą do mielonego mięsa i sosem sojowym. Ostudzić.

Każdy płat papieru ryżowego moczymy w ciepłej wodzie, przekładamy na talerz, aby zmiękł, nakładamy na środek farsz i zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy w rulon. Kiedy ruloniki wyschną smażymy je krótko w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 20.07.2012 15:57
super pomysł
andzia123 16.07.2012 14:32
super
Marzena40 11.11.2011 21:50
może kiedyś zrobię
kasienka23 08.11.2011 09:06
smaczne
Ela15 08.06.2011 16:30
fajny przepis
Mati13 31.05.2011 11:50
fajny przepis:)
Kopiko1983 13.03.2011 15:44
Mniam mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak