Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 1 puszka
cebula 1
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
sól, pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczka
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy

Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Po ok minucie wlać pomidory z zalewą, drewnianą łyżką lekko rozgnieść i doprowadzić do wrzenia. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Całość zmiksować. Na koniec wmieszać posiekane listki bazylii.
Doskonały sos do gołąbków, mięsa z grilla, kotlecików warzywnych lub makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.01.2014 13:14
taki jest najlepszy :)
mdzs 24.05.2013 14:13
Wypróbuję na pewno :)
Olga_SK 24.05.2013 13:38
wygląda smakowicie!
Gracer 24.05.2013 12:51
super z bazylią rewelak
Juleczka20 24.05.2013 12:43
smaczny sosik,do gołąbków i mielonych najbardziej taki lubię
Konczi 24.05.2013 12:43
smacznie wygląda ten sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak