Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy jajeczne z melisą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 14
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko 1/3 szklanki
pieprz
sól do smaku
świeża melisa 0,5 szklanki
świeża pietruszka 0,5 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy jajeczne z melisą

Kroki postępowania

1
13 jajek gotujemy na twardo. Obieram, studzę i rozdrabniam np widelcem lub np tak jak ja szturchaczką do ziemniaków. Świeżą melisę siekam na drobno. Pietruszkę zieloną tak samo. Wszystko dodaję do jajek. Około 3-4 łyżki bułki tartej zalewam mlekiem i mieszam tak aby bułka wchłonęła całe mleko. W razie co dosypuję więcej bułki. Tą mieszankę dodaję do miski z jajkami. Wbijam też jedno surowe jajko i doprawiam solą i pieprzem.
Krok 1 - Klopsy jajeczne z melisą foto
2
Całość mieszam najlepiej ręką do uzyskania gładkiej masy. Ręką wyrabiam klopsy i każdego obtaczam w bułce tartej.
Krok 2 - Klopsy jajeczne z melisą foto
3
Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Klopsy jajeczne z melisą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 24.05.2013 11:33
wspaniałe danie
stokrotka 23.05.2013 23:16
ciekawa propozycja
beniaminek 23.05.2013 22:38
fajne danie
kasiaw 23.05.2013 22:17
pyszne też takie serwuje
Rafał3 23.05.2013 21:56
mniam mniam ale bym zjadła
Boska_Agatka 23.05.2013 21:52
pyszne pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak