Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w czarnej porzeczce z alkoholem
Kroki postępowania
Gotować na małym gazie 1,5 godziny .
Wyjąć z marynaty - lekko ją obetrzeć pozostawiając marynatę .
cebula | 1 sztuka |
marchew | 3 sztuki |
czosnek | 2 ząbki |
sól do smaku | 1 szczypta |
pieprz mielony | 1 łyżeczka |
papryka mielona | 2 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
ziele angielskie | 4 sztuki |
seler | 1 plaster |
miód | 2 łyżki |
konfitura z czarnej porzeczki | 2 łyżeczki |
Musztarda francuska Prymat | 1 łyżeczka |
masło | 1 łyżka |
olej | 1/4 szklanki |
rozmaryn | 1 gałązka |
gin | 50 ml |
golonka | 1 średnia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: