Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z ananasami
1. Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę posiekać z margaryną. Dodać śmietanę, jajka i cukier. Zagnieść ciasto. 1/4 ciasta zamrozić, resztę wyłożyć na blachę.
2.Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku, kolejno : ser, budyń, proszek oraz kaszę. Na koniec dodać pianę ubitą z 3 białek, całość wymieszać drewnianą łyżką.
3.Masę serową wyłożyć na ciasto. Na niej ułożyć odsączone i pokrojone w kostkę ananasy.
4. Z 3 białek ubić pianę, dodać 1/2 szkl.cukru i wylać ją na owoce.
5.Na wierzch zetrzeć na tartce ciasto z zamrażalki.
6.Piec ok. 1h w temp. 180C.
więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/