Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fałszywe gołąbki Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
ryż 1 szklanka
smalec 1 łyżka
czosnek świeży przciśnięty przez praskę 4 ząbki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
cebula 1 sztuka
kapusta biała 2 drobno poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Fałszywe gołąbki Eli

Do garnka z grubym dnem wlać 2 szklanki wody i zagotować.Do wrzącej wody dodać smalec,sól do smaku,wsypać ryż i gotować na najmnieszym ogniu 20 minut.Poszatkowaną kapustę oprószyć solą,wymieszać,odczekać kilka minut aż kapusta zmięknie i odcisnąć z soku.Do ostudzonego ryżu dodać mięso mielone,odciśniętą kapustę,jajka,bułkę tartą,cebulę,czosnek,przyprawy i dokładnie wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć tak,jak kotlety mielone z obu stron na złoty kolor.Smacznego!

Ja podałam fałszywe czerwone gołąbki z sosem pomidorowym(przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 17.10.2011 08:06
Super przepis na pewno spróbuje,pozdrawiam
anoosia 06.07.2011 00:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak