Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybki na kwaśno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 35 dkg
marchew szt
cebula 2 szt
Zalewa:
ocet 1/3 szklanki
woda 400 ml
sól łyżeczka
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat szt
ziele angielski 4-5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Rybki na kwaśno

Ryby panierujemy jak kotlety,najpierw w mące, później jajku a na koniec w bułce tartej. Opanierowane ryby smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron,przy obracaniu uważamy aby sie nie rozlatywały.

Gotujemy zalewę z podanych wyżej składników. Wrzucamy do niej pokrojoną w krążki cebulę oraz marchew pokrojoną w plastry.

Zalewą zalewamy usmażone ryby i odstawiamy,kiedy całość ostygnie, przekładamy naczynie z rybami do lodówki. Rybki najlepiej smakują na 2-3 dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.06.2013 09:14
pyszna jest taka ryba
Katarzyna/kate1980 30.05.2013 20:38
uwielbiam takie rybki
Alex_M 24.05.2013 11:34
lubie taka rybke :)
Janina 23.05.2013 11:02
Takich nie robiłam
fotoviderek 23.05.2013 10:54
Takie rybki uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak