Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z cukrem cynamonowym
Kroki postępowania
Ciasto wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki i układamy na cieście.
jajko | 4 szt |
cukier | 1 szklanka |
cukier wanilowy | 1 szt |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
margaryna | 25 dkg |
jabłka | 2 szt |
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: