Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem herbaciany ( do tortów )

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum 4 kieliszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 płatków
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 150 g
słodka śmietanka 1/4 litra
sok z cytryny
herbata 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Krem herbaciany ( do tortów )

Mocną herbatę przecedzić przez sitko. Żelatynę rozpuścić, zagotować w herbacie razem z cukrem, sokiem z cytryny i rumem. Gdy ostygnie, ale jeszcze się nie zsiadła, dodać śmietankę ubitą z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do salaterki i bardzo schłodzony podać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 22.01.2011 14:38
musi byc smaczne
kakiaa 25.07.2010 10:24
Fajny przepis, na pewno wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak