Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion rybny

    1,5 kostki
  • łosoś

    1 dzwonek
  • makaron ryżowy

    3 porcje
  • ananas z puszki

    3 plasterki
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • papryczka chili

    1 zielona
  • trawa cytrynowa

    2 łyżeczki pasty
  • pasta chili

    1 łyżeczka (zielona)
  • mleko kokosowe

    2 łyżki
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • woda

    3 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować wodę z kostką bulionową . Włożyć umyte dzwonko łososia. Gotować 15 minut. Wyjąć , pozbawić ości i skóry. Mięso rozdrobnić . Na oliwie obsmażyć przez 3 minuty sałatę , paprykę chilli, paprykę konserwową , ananas , wrzucić do wywaru . Gotować 5 minut. Dodać mięso z łososia . Zupę doprawić przyprawami i mlekiem kokosowym . W osobnym garnku zagotować wodę , wrzucić do niej makaron ryżowy, zestawić z gazu, przykryć i trzymać we wrzątku 5 minut. Odcedzić . Na talerzach układać porcje makaronu , zalewać zupą .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszkalider

14.11.2011 18:55
wygląda rewelacyjnie

anoosia

18.05.2011 09:43
pewnie ostra

Emilia22

27.09.2010 12:08
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat