Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion rybny 1,5 kostki
łosoś 1 dzwonek
makaron ryżowy 3 porcje
ananas z puszki 3 plasterki
papryka czerwona 1/2 szt.
papryczka chili 1 zielona
trawa cytrynowa 2 łyżeczki pasty
pasta chili 1 łyżeczka (zielona)
mleko kokosowe 2 łyżki
olej sezamowy 2 łyżki
woda 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska wariacja na temat zupy rybnej:

Zagotować wodę z kostką bulionową . Włożyć umyte dzwonko łososia. Gotować 15 minut. Wyjąć , pozbawić ości i skóry. Mięso rozdrobnić . Na oliwie obsmażyć przez 3 minuty sałatę , paprykę chilli, paprykę konserwową , ananas , wrzucić do wywaru . Gotować 5 minut. Dodać mięso z łososia . Zupę doprawić przyprawami i mlekiem kokosowym . W osobnym garnku zagotować wodę , wrzucić do niej makaron ryżowy, zestawić z gazu, przykryć i trzymać we wrzątku 5 minut. Odcedzić . Na talerzach układać porcje makaronu , zalewać zupą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.11.2011 18:55
wygląda rewelacyjnie
anoosia 18.05.2011 09:43
pewnie ostra
Emilia22 27.09.2010 12:08
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak