Zupa rybna z Tilapii :

Zupa rybna z Tilapii :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 filetów Tilapii,5 średnich ziemniaków,1 marchewka, ½ pietruszki,kawałek selera

  • ½ szklanki słodkiej śmietanki,1 żółtko,pieprz mielony biały,sól,sok z cytryny,1 ½ litra wody

  • bulion rybny

    3 kostki
  • cebula

    1 szt.
  • liść laurowy

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4 szt.
  • koperek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka „. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat