Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna ogórkowa :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 marchewki,1 pietruszka,1/8 selera,¼ pora ( biała część ),½ czerwonej papryki
1 łyżka masła,1 litr wody,5 ziaren ziela angielskiego,2 liście laurowe
bulion rybny 1 kostka
natka pietruszki 2 łyżki
ogórki kiszone 3 szt.
ziemniaki 3 szt.
filety rybne 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna ogórkowa :

Obrać warzywa i ziemniaki . Pokroić por w cienkie talarki, ½ marchewki w plasterki , ziemniaki w słupki ( jak na frytki ). Resztę warzyw zostawić w całości. Włożyć do garnka i zalać wodą .Dodać kostkę bulionową , ziele angielskie i liście laurowe .Gotować 30 minut .Ogórki pokroić w cienkie słupki. Podsmażyć na maśle i dodać do zupy . Gotować 15 minut . Wyjąć warzywa które są w dużych kawałkach ( można je użyć do sałatki ). Filety rybne przekroić na kawałki ( tak by było 6-8 kawałków. Zmniejszyć gaz pod zupą i włożyć rybę . Doprowadzić do zagotowania , zmniejszyć gaz i trzymać na małym gazie 15 minut ( zupa ma tylko delikatnie ,, pyrkać „ ). Doprawić do smaku mielonym pieprzem i maggi w płynie .Rozlać na talerze wkładając na każdy porcje ryby .Posypać natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak