Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce z królika z marchewką i cebulą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udźce z królika 6 szt
marchewka 2 szt
cebula biała 1 szt
sól do smaku
Przyprawa do dziczyzny klasyczna Prymat 2 łyżki
kminek Prymat 1 łyżka
smalec 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce z królika z marchewką i cebulą.

Mięso rozmrozić przez noc.
Marchewki umyć, obrać, wypłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać z łusek, wypłukać, pokroić w pierścienie. Rozmrożone mięso umyć i osączyć. Kawałki mięsa ułożyć w naczyniu. Następnie posypać wszystkimi przyprawami. Do przyprawionego mięsa dodać przygotowane wcześniej warzywa. Do naczynia włożyć smalec, naczynie zamknąć. Zapiekać co najmniej 4-5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.11.2014 16:21
pyszne danie
sara1 04.01.2014 22:19
apetyczne mięso
Iwusia 19.11.2013 22:59
bardzo smaczny obiadek
Bernadeta1 14.11.2013 14:33
królik w jarzynce, smaczny
Milka100 13.11.2013 22:46
smaczne jedzonko, ale moje córki mają królika miniaturkę, to nie jem
Pani Domu 29.10.2013 10:10
z chęcią bym spróbowała
Granita 25.10.2013 08:39
smaczne jedzonko
adelajda 23.10.2013 10:28
rzadko robię królika a Twój wygląda super :)
smakoszek 29.08.2013 11:23
pyszne mięsko,moje ulubione :)
chrupnij-sobie.pl 15.06.2013 21:54
a ja zawsze robię pasztet z królika a tu takie smaczne danie można zrobić zabieram do ulubionych!
Róża1 26.05.2013 18:29
nie przepadam za królikiem,chociaż zdaję sobie sprawę ,że to jest najzdrowsze mięso:-).
beniaminek 20.05.2013 22:45
fajne danie
leonowie 20.05.2013 22:23
jeszcze nie jadłam królika:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak