Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanie idealne - tosty francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
mleko 0,5 szklanki
chleb 3 kromki
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanie idealne - tosty francuskie

Jajka umyć, wybić do talerza, dodać mleko, roztrzepać. Kromki chleba (najlepiej czerstwego, można użyć też chałki lub bułek maślanych) zanurzać w masie jajeczno-mlecznej z obu stron, starając się aby dobrze nasiąkły. Na patelni rozpuścić masło, kłaść nasiąknięte kromki chleba, smażyć z obu stron na złoto-brązowo. Gotowe tosty francuskie kłaść na ręczniki papierowych, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać na słodko z cukrem i dżemem lub na słono - z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.03.2014 07:36
lubię takie śniadania
Katarzyna59 28.07.2013 16:48
bardzo apetyczne
adelajda 30.06.2013 09:38
smaczne !!!!
Piter 31 29.05.2013 09:27
Lubię takie tosty :),ja wolę na słono

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak