Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO STAROPOLSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 20 dag
cebula biała 2 szt.
śliwki suszone 10 dag
miód 2 łyżki
mąka 3 łyżki
tłuszcz 2 łyżki
majeranek
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO STAROPOLSKU

Wykonanie:
Fasole namoczyć, następnie ugotować do miękkości. Boczek pokroić i podsmażyć z cebulą, wrzucić do ugotowanej fasoli wraz z drobno pokrojonymi śliwkami. Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli i zaciągnąć potrawę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.05.2013 21:12
Lubię ją i bym też tak zgotowała.
Renata9 20.05.2013 20:58
pyszna fasolka, nie robiłam nigdy takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak