Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciasta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 50 g
mąka 150 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciasta

Do miski przesiać mąkę, dodać masło oraz cukier. Rozcierać palcami do połączenia wszystkich składników.
Na kilka minut można umieścić w lodówce, pokruszyć na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 20.05.2013 18:12
lubię drożdżowe z kruszonką
joanna__s 20.05.2013 13:41
To świetnie, zaraz zamrożę to, co mi zostało. Dzięki :)
Pyszota 20.05.2013 13:04
joanna__s, tak kruszonkę można zamrozić
Rafał3 20.05.2013 13:02
wygląda smacznie,zachęcająco
Boska_Agatka 20.05.2013 12:59
wyśmienite palce lizać
joanna__s 20.05.2013 12:57
A czy taką kruszonkę można mrozić? Bo zrobiłam za dużo, a szkoda wyrzucić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak