kisiel z jeżyn

kisiel z jeżyn

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    300 gram
  • cukier

    80 gram
  • sok z połowy cytryny

  • mąka ziemiaczana

    35 gram
  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżyny umyć,osączyć,włożyć do garnka.Zalać 0,5 litrem wody.Dodać cukier i sok z cytryny i przez chwilę pogotować.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić niewielką ilością wody,dodać do garnka z owocami i zagotować.Kiedy kisiel zgęstnieje przełożyć do małych miseczek i udekorować bitą śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

romanrafal

01.02.2012 15:03
pyszny

kamyk

17.12.2011 15:37
super

Kate131

14.11.2011 08:48
smaczny

Dorota59

21.09.2011 19:24
smaczniutki

m1monika

05.09.2011 18:17
pyszności

ben-ka

26.08.2011 08:53
domowy kisielek,palce lizać:)

RenataZ-et

01.08.2011 20:03
pyszny, domowy kisiel

mirosława4

30.07.2011 21:10
ciekawy przepis

Mirka-Ludomila

19.07.2011 09:46
super kisielek

gacopierz23

23.06.2011 22:08
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat