Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z "kapuścianym makaronem"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
pierś z kurczaka 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
natka pietruszki
cebula 1 szt
kapusta biała 1 liść
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta pekińska

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z "kapuścianym makaronem"

Do garnka wkładamy oczyszczoną porcję rosołową oraz pierś z kurczaka, zalewamy wodą dodajemy sól, ziele angielskie oraz liść laurowy i gotujemy przez około 15 minut, następnie ściągamy szumowinę i dodajemy obrane warzywa - marchew, pietruszkę oraz seler, liść kapusty jak i opieczoną na ogniu cebulę - całość gotujemy do miękkości warzyw na niewielkim ogniu, przed końcem gotowania dodaję połowę natki pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kapustę pekińską kroję w paseczki uzyskując postać "makaronu", ugotowaną pierś wyciągamy z rosołu i kroję w paski. Na talerz nakładam kapustę oraz mięsko zalewam rosołem i posypuję obficie pokrojoną tatką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.09.2013 09:28
Fajny pomysł na "makaron" :)
Stenka 30.05.2013 08:11
ciekawy przepis
mysza75 23.05.2013 11:27
Coś dla mnie, bo ja jak to powiedział mój brat uwielbiam wynalazki. Normalnie zupka pode mnie :-)
Alex_M 21.05.2013 13:49
na dietkowanie w sam raz :)
Gracer 20.05.2013 16:28
dietetyczny rosołek
Janina 20.05.2013 10:44
Takiego makaronu jeszcze nie robiłam - smakowite ;)
dodi 20.05.2013 08:53
jak dla mnie "bomba"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak