Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta brzoskwiniowa z galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
masło 15 dkg
cukier 3 łyzki
mleko 3 łyżki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
konfitura morelowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta brzoskwiniowa z galaretką

Z mąki, masła, cukru, mleka i szczypty soli zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Brzoskwinie pokroić. Caisto wyjąc z lodówki, rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach i upiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (około 20min). Ostudzone ciasto posmarować konfiturą, ułożyć na nim brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Można udekorować przed podaniem bitą śmietaną i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 17.07.2012 08:15
pyszne
Magda60 15.12.2011 21:43
dobre
wiola28a 22.09.2011 16:25
super!!!
Marysia 28.07.2011 08:46
fajne
agogo2 08.05.2011 18:46
dobre
agogo2 08.05.2011 18:46
dobre
alaaa 18.04.2011 19:52
ciekawa
Barbara55 27.03.2011 18:23
fajne
Neetka90 12.01.2011 19:25
extra
justyna111 26.09.2010 17:47
pycha
Lidia11 26.09.2010 16:14
smakowita
plocia 02.09.2010 21:39
deserek i kalorie lecą
izoldaaa6 28.08.2010 23:15
ogólnie nie lubię galaretki ale tarta może być dobra
Monika193
Monika193 26.08.2010 11:22
oj, ja też wypróbuję, bo zapowiada się smakowicie
marzencia2007 26.08.2010 08:58
Kamila jak zrobisz to zapros :)
kamilaj 25.08.2010 19:55
od jakiegoś czasu chodzi za mną tarta i być może zrobię ją z tego przepisu :)
Krzysztof42 08.06.2010 14:41
fajny, lekki deser
Ela20 21.05.2010 14:47
Dodam do ulubionych :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak