Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet kurczaka 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
bazylia świeża
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś

Kroki postępowania

1
Filet opłukać rozciąć na mniejsze kawałki, ubić cienko. Posmarować olejem i oprószyć pieprzem cytrynowym oraz solą z obu stron.
Krok 1 - Nadziewana pierś foto
2
Pomidora sparzyć obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać dodać do pomidora doprawić do smaku solą i wymieszać.
Krok 2 - Nadziewana pierś foto
3
Na jedną część fileta położyć kilka listków bazylii i nałożyć farsz.
Krok 3 - Nadziewana pierś foto
4
Założyć drogą połową fileta i spiąć wykałaczkami tak aby farsz podczas pieczenia nie wyleciał.
Krok 4 - Nadziewana pierś foto
5
Opiekać na grillu.
Krok 5 - Nadziewana pierś foto
6
Można podać z sosem czosnkowym.
Krok 6 - Nadziewana pierś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 24.01.2014 17:14
pomysłowe mięsko
Ania67 29.08.2013 10:28
Mmmmm- palce lizać
JOANNA16 17.06.2013 10:06
pyszności))))
Magda24 20.05.2013 21:19
zdrowa taka
Megg 19.05.2013 19:13
pychotka!!!!!!!!!!
iwi 19.05.2013 18:47
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak