Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dkg
cebula 1 duża
papryka czerwona 1 szt
bazylia świeża
marynata
oliwa 1/3 szkl
sól
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią

Kroki postępowania

1
składniki marynaty wymieszać ze sobą, mięso pokroić w dość dużą ale nie za grubą kostkę i wymieszać w marynacie, odstawić na pół godziny
Krok 1 - wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią foto
2
warzywa pokroić w kostkę, bazylię obrać z listków, patyczki namoczyć. Na patyczki po nakłuwać na przemian mięso, cebulę, paprykę i listki bazylii
Krok 2 - wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią foto
3
obsmażyć na oleju a następnie dusić do miękkości mięsa tj około 25 minut, podawać z ryżem.
Krok 3 - wieprzowe szaszłyki ze świeżą bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 03.07.2013 11:26
zgadzam się z komentarzem Agula&Stabi
Alex_M 26.05.2013 12:42
jak dla mnie pysznosci!! :)
owca441 24.05.2013 20:54
rewelacyjne
idealme 19.05.2013 15:03
wygląda bardzo apetycznie :)
w mojej kuchni 19.05.2013 14:24
dla mnie smakołyki ..
angelika14 19.05.2013 13:51
świetne połączenie składników
Marta11 19.05.2013 13:10
pieknie wyglada
as28 19.05.2013 12:49
mniam mniam
wiola333 19.05.2013 11:41
bardzo smaczny przepis
babajaga1969 19.05.2013 10:29
muszą być pyszne
Poison1988 19.05.2013 09:18
szaszłyczek i świeże dodatki - lepiej być nie może :) pycha!
Agula&Stabi 19.05.2013 09:09
Nie ma to jak dobry szaszłyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak