Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe muffiny z rabarbarem i kruszonką

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
cukier 3/4 szkl.
mleko 1 szkl.
jajko 2 szt.
olej roślinny 1/2 szkl.
cukier wanilinowy 3 opakowania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar
masło 1/4 kostki
cukier 1/3 szkl.
mąka 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe muffiny z rabarbarem i kruszonką

W jednej misce łączymy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy.
W drugiej łączymy mokre składniki: mleko, jajka i olej. Mokre składniki wlewamy do suchych i bardzo szybko, niedbale mieszamy. Ciasto wlewamy do papilotek na muffiny lub foremek.

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki, układamy na wierzchu muffin, delikatnie wciskając w ciasto.

Przygotowujemy kruszonkę: mąkę wraz z cukrem i masłem rozcieramy palcami aż uzyskamy grudki kruszonki. Posypujemy muffiny.

Pieczemy w temperaturze 200°C przez 25 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.09.2013 15:51
pychotka :)
joanna__s 20.05.2013 12:12
Właśnie się za nie zabieram.
JOANNA16 19.05.2013 09:02
zjadła bym taką muffinkę, na pewno pyszne
mufinka79 19.05.2013 08:51
Dziękuję za miłe komentarze :)
msmors 18.05.2013 22:33
super przepis
Monika58 18.05.2013 21:43
smaczne z rabarbarem
Janina 18.05.2013 20:50
Z rabarbarem - pyszne
joanna30 18.05.2013 20:47
Uwielbiam rabarbar więc te mufinki na pewno by mi posmakowały :)
Papryczka 18.05.2013 20:27
słodkie maleństawa
eMMe 18.05.2013 19:22
Świetne i na pewno smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak