Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulki do hamburgerow 2 sztuki
smażony pstrąg filet 1 porcja
mix sałat kolorowych 1 garść
pomidor duze plastry 4 sztuki
majonez 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz mielony 1 szczypta
papryka czerwona 1/6 (pokrojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger

Kroki postępowania

1
Bułki rozkroić na połówki i podgrzać by były ciepłe ( ja robie to z opiekaczu do zapiekanek).
Krok 1 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
2
Posmarować spody bułek połową majonezu i połową musztardy.
Krok 2 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
3
Umyć i osuszyć sałatę.Ułożyć warstwę sałaty.
Krok 3 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
4
Podgrzać rybę ( najlepiej też w opiekaczu by nie naciągnęła dodatkowo tłuszczu.Na sałacie położyć kawałki ryby.
Krok 4 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
5
Na pstrągu umieścić po 2 plastry pomidora i po kilka paseczków papryki. Lekko posolić i posypać pieprzem.
Krok 5 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
6
Góry bułek posmarować od środka sosem majonezem i musztardą. Posypać resztą sałaty i przykryć spody bułek. Lekko ucisnąć by się skleiły.
Krok 6 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto
7
Podawać natychmiast by bułki i ryba były gorące.
* Oczywiście dodatki mogą być bardziej urozmaicone - można dołączyć plasterki świeżego ogórka, korniszona, konserwowa lub świeżą paprykę itd.

Często zdarza mi się , że kupując filety z pstrąga lub innych ryb okazuje się , że po podzieleniu na porcje są one za duże. Oczywiście można by takie większe podać .Ale u mnie jest tak , ze dokładnie wiem ile każda z nas zje i jak zrobię większą porcję będzie to wciskanie na siłę. Przestałam się tym martwić. Formuję porcje takie jak potrzebuje a odkrojone kawałki smażę obok i wykorzystuję na pastę rybna lub takie rybne burgery.
Krok 7 - Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak