Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędica wieprzowa w sosie śmietanowo-grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 kg
grzyby leśne 0,5 kg
śmietana 12% 125 ml
olej do smażenia 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Polędica wieprzowa w sosie śmietanowo-grzybowym

Polędwicę kroimy na plastry ok. 2 cm, delikatnie rozbijamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron i przekładamy do garnka z wrzącą wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok.15 minut na małym ogniu. Grzyby czyścimy i gotujemy ok. 15 minut. Grzyby dodajemy do polędwicy i gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy do smaku śmietanę.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 13.11.2013 20:10
Smaczny obiad
Halina14 06.06.2013 08:53
pyszne danko
Alex_M 04.06.2013 11:13
pyszne danie!
Kulinarna Ja 21.05.2013 12:41
ale smakowitości!
fotoviderek 18.05.2013 08:20
Świetnie przygotowana polędwica. Pycha :)
ewka1978 17.05.2013 23:29
każdy lubi inny stopień twardości, ja lubię jak mi się rozpada. Można sobie spróbować i robić jak kto woli.
SmacznaPyza 17.05.2013 21:58
usmażone mięso przekładamy do wody ? jak dla mnie to za długo obróbki cieplnej jak na takie delikatne mięso
Rafał3 17.05.2013 18:06
pyszności polecam
Boska_Agatka 17.05.2013 18:04
świetnie wygląda pewnie jeszcze lepiej smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak